Aktualny jadłospis:
Jadłospis na tydzień: 14.04.2025 – 18.04.2025 :
Jadłospis na tydzień: 07.04.2025-11.04.2025 (odnośnik poniżej)
Uwaga: podany jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny w żywności:
- Zboża zawierające gluten: a)pszenica, b) żyto, c) jęczmień, d) owies, e) orkisz.
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko (laktoza) i produkty pochodne
- Orzechy i produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca
- Nasiona sezamu
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu > 10 mg/kg
- Łubin
- Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy.
W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.
Źródło: ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.